People Counter

In 2021 heeft Lionite, op verzoek van Capgemini, een mensenteller (people counter) ontwikkeld om de bezetting van kantoren te meten. Deze innovatieve sensor is geproduceerd door Head Electronics en er zijn inmiddels meer dan 500 exemplaren van verkocht.

Deze ontwikkeling komt op een belangrijk moment, aangezien het vanwege privacyregels niet meer toegestaan is om beelden voor het tellen van mensen te gebruiken. Als antwoord hierop biedt de People Counting sensor van Lionite een betrouwbaar alternatief. Met een nauwkeurigheid van bijna 100% kan de sensor zelfs bezoekers die naast elkaar lopen, en binnenkomende en uitgaande bezoekers onderscheiden.

De allereerste versie van de sensor had een maximumbreedte van 1 meter en hoogtes tussen de 2,40 en 2,70 meter, zoals vermeld in de datasheet. Echter, de huidige versie van de sensor is aanzienlijk verbeterd en meet meer dan 2 meter in de breedte en meer dan 3 meter in de hoogte.

Dit product toont aan hoe technologie zich kan aanpassen aan veranderende behoeften en regelgeving, en het belang van het nauwkeurig monitoren van kantoorbezetting in de moderne werkomgeving onderstreept.

Voor organisaties die de technologie in de praktijk willen zien, kan de People Counting sensor op locatie worden getest en zelfs van een digitaal display worden voorzien.

datasheet-people-counter